Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

«Του δίνουμε μία ευκαιρία να σταθεί στα πόδια του»

Καταδικαστέo χαρακτήρισε ο Ηλίας Μπρουσιανός, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, τον τρόπο που επέλεξε ο Γιώργος Κατίδης να πανηγυρίσει το γκολ που πέτυχε στον πρόσφατο παιχνίδι της ΑΕΚ με την Βέροια.

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης τόνισε.... ότι η διοίκηση του συλλόγου τιμώρησε τον αθλητή, όμως δεν θέλησε να τον καταστρέψει σαν άνθρωπο, ενώ επέκρινε την στάση της ΕΠΟ που του επέβαλε ισόβιο αποκλεισμό από τις Εθνικές ομάδες, χωρίς καν τον καλέσει σε απολογία.

Παράλληλα, ο κ. Μπρουσιανός μίλησε για τις εξελίξεις για την είσοδο του Δημήτρη Βιντιάδη στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ηλίας Μπρουσιανός στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» με τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό

Για την υπόθεση του Γιώργου Κατίδη και την απόφαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ

«Από τότε που έγινε το περιστατικό, το οποίο είναι καταδικαστέο σαν πράξη, κάναμε το σωστό. Τιμωρήσαμε έναν αθλητή και δεν τον καταστρέψαμε σαν άνθρωπο. Του δώσαμε μία ευκαιρία να σταθεί στα πόδια του. Αυτό είναι το πνεύμα της απόφασης αυτής της διοίκησης. Νομίζω ότι εμείς χειριστήκαμε το θέμα πιο ψύχραιμα από την Ομοσπονδία. Καλέσαμε σε απολογία τον αθλητή, ακούστηκαν όλες οι απόψεις, οι οποίες δεν ήταν ομόφωνες από την αρχή της διαδικασίας. Μέχρι και να λυθεί το συμβόλαιό του με υπαιτιότητά του ακούστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση.

Όταν εκτελείς εν μια νυχτί τον αρχηγό της Εθνικής Ελπίδων, τότε κρίνεσαι για αυτό. Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν το δικαίωμα της απολογίας. Την Κυριακή η ΕΠΟ ανακοίνωσε τον ισόβιο αποκλεισμό του από την Εθνική. Ο άνθρωπος επικαλέστηκε την βλακεία του. Δεν υπάρχει κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο σε αυτό που έκανε.

Ο Κατίδης απαίτησε να τον σεβαστούν οι οπαδοί που δεν τον σεβάστηκαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι ρατσιστής ή κάτι άλλο. Αφού η ΕΠΟ και ο κ. Σαρρής δεν ήθελαν να εξαπλωθεί το συγκεκριμένο φαινόμενο, τότε γιατί δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία στο γεγονός πως κάθε παιχνίδι της Ομάδας συγκεντρώνονται ακροδεξιά στοιχεία.

Γιατί δεν είχαμε την ίδια ευαισθησία σε ανάλογα ζητήματα που έχουν σημειωθεί στα εντός έδρας παιχνίδια της Εθνικής; Αν σε μία κερκίδα υπάρχουν εκατό άτομα με τέτοιες απόψεις μπορείς να τους ελέγξεις. Δεν είδα την ίδια τρεμούρα να ασχοληθεί τόσο ζεστά με αυτό το θέμα.

Θα μπορούσε η ΕΠΟ να καλέσει τον Κατίδη και εκείνος να καταθέσει την απολογία του. Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και η ΑΕΚ, όμως εμείς δεν κάναμε κάτι τέτοιο. Τιμωρήσαμε τον παίκτη, από τη στιγμή που προσβάλει τον σύλλογό μας. Το κίνητρό του είναι εντελώς ηλίθιο και δεν έχει σχέση με την πολιτική.

Θα έπρεπε να κάνει το ίδιο και η ΕΠΟ. Επαναλαμβάνω ότι στο παρελθόν ακροδεξιά στοιχεία είχαν φωνάξει “δεν θα γίνει Έλληνας ποτέ… ” για έναν παίκτη που πιστεύω ότι είναι περισσότερο Έλληνας από εκείνους».

Για την τηλεφωνική επαφή που είχε μαζί του τις τελευταίες μέρες

«Είμαι σίγουρος ότι δεν γνώριζε. Αυτό, όμως, δεν τον απαλλάσσει από την πράξη του. Είναι ενήλικος και πρέπει να γνωρίζει την ιστορία της ομάδας που παίζει και να τιμάει το σήμα της. Το παιδάκι ξεσήκωσε από το youtube ηλιθιωδώς μια κίνηση, χωρίς να γνωρίζει τις συνέπειες της πράξης του».

Για τα προβλήματα που είχε δημιουργήσει στο παρελθόν ο νεαρός ποδοσφαιριστής

«Δεν είναι ο πιο εύκολος χαρακτήρας του κόσμου αυτό το παιδί. Έχει τα ελαφρυντικά του. Έχει περάσει μία πολύ δύσκολη παιδική ηλικία. Πολλές φορές έχουμε έρθει σε επαφή μαζί του για να τον συνετίσουμε. Ίσως αυτό να αποτελέσει την αρχή να γίνει καλύτερος άνθρωπος και στη συνέχεια πιο καλός αθλητής. Αν κάποιος δεν έχει καλό χαρακτήρα, τότε δεν μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο. Μόνος του έθεσε τον εαυτό του εκτός ομάδας».

Για τις κινήσεις της ΑΕΚ από εδώ και στο εξής στη συγκεκριμένη υπόθεση

«Από τη στιγμή που δεν του λύσαμε το συμβόλαιο, ουσιαστικά είναι ακόμα στην ομάδα. Δεν είναι εύκολο να έρθει στα Σπάτα και να προπονηθεί μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας. Το παιδί είναι σε τραγική ψυχολογική κατάσταση. Δεν μπορεί να πατήσει στα πόδια του. Από εκεί και πέρα, η οικογένεια της ΑΕΚ θα τον βοηθήσει σε όλους τους τομείς για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του. Θα βρει τον τρόπο να προπονείται μόνος του.

Έτσι και αλλιώς το πρωτάθλημα τελειώνει σε λίγο καιρό και θα προπονείται μόνος του μέχρι τον Ιούλιο. Θα πρέπει να αποδείξει πάρα πολλά πράγματα για να παίξει ξανά στην ΑΕΚ. Η μεγαλύτερη τιμωρία του είναι η ζωή που βιώνει αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για ένα παιδί 19 ετών που πίστευε ότι ο κόσμος είναι στα πόδια του, όμως τώρα η γη είναι κάτω από τα πόδια του».

Για τις αντιδράσεις που μπορεί να υπάρξουν στο μέλλον από τους οπαδούς

«Θα λύσουμε όλα τα θέματα ως μία οικογένεια. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Δεν είναι πολλές οι πιθανότητες να παίξει ξανά ποδόσφαιρο. Μπορεί να μην παίξει ξανά ποδόσφαιρο στην ΑΕΚ ή σε άλλη ελληνική ομάδα. Πιστεύετε ότι είναι εύκολο να παίξει σε κάποια ομάδα του εξωτερικού με τον αντίκτυπο που είχε στην Ευρώπη η κίνησή του. Ξέρει ο Άγγλος, ο Γερμανός τον λόγο που οδήγησε τον παίκτη σε αυτή την κίνηση;».

Για τα κρούσματα απειθαρχίας που έχουν παρουσιαστεί στην ΑΕΚ τη φετινή σεζόν, λόγω της παρουσίας αρκετών νεαρών παιδιών στο ρόστερ

«Δεν θα σας πω τον τρόπο που λύνουμε τα εσωτερικά μας. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον προπονητή. Συγκυριακά έχουν μαζευτεί πολλοί νεαροί σε ηλικία παίκτες, χωρίς να έχουμε κάποιον Λυμπερόπουλο ή Δέλλα για να τους συνετίσουν. Τώρα ήρθαν κάποιοι παίκτες με περισσότερες εμπειρίες και έτσι προσπαθούμε να ισορροπήσουμε τα πράγματα.

Δεν μπορείς να ελέγξεις εύκολα τα πράγματα σε μία κοινωνία 35 παικτών που υπάρχουν πολλά νεαρά άτομα. Από την πλευρά του, ο προπονητής απολαμβάνει την απόλυτη στήριξη της διοίκησης».

Για τα δεδομένα στην υπόθεση Βιντιάδη

«Δεν έχω κάτι που μπορώ να σας πω. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Αν ο κ. Βιντιάδης, που ξέρω ότι θέλει, πρέπει να βιαστεί για να προλάβει την αδειοδότηση της ΠΑΕ εν όψει της επόμενης σεζόν. Δεν θα συνέχιζε τις κινήσεις του αν δεν ήθελε να ασχοληθεί και δεν χρησιμοποιεί ως μέσο προβολής την ΑΕΚ. Έχει δίκιο ο κόσμος να είναι επιφυλακτικός.

Για μένα υπάρχουν εναλλακτικά πλάνα, όμως αυτά δεν αξίζουν σε έναν σύλλογο όπως την ΑΕΚ. Πλέον η ομάδα χρειάζεται έναν τεχνοκράτη και να βάλει σε μία σειρά τα πράγματα. Δεν μπορώ να σας πω πόσα χρήματα χρειάζεται η ομάδα από τη στιγμή που δεν έχουν ρυθμιστεί οι δόσεις των οφειλών μας. Όλα εξαρτώνται από αυτό το ζήτημα.

Τον τελευταίο χρόνο δεν μπήκε ούτε ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ και τσουλάει η κατάσταση. Δεν χρειάζεται πολλά πράγματα η ομάδα για να προχωρήσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Αυτοί που μπορούν δεν θέλουν, και αυτοί που θέλουν δεν μπορούν. Αυτό δεν ισχύει μόνο για την ΑΕΚ, αλλά και για τις υπόλοιπες ομα΄δες της Σούπερ Λίγκας».

Για τις εξελίξεις στο θέμα του Μάκη Ψωμιάδη

«Έχουμε κανονίσει μετά τη Γ.Σ. να υπάρξει σχετικό Διοικητικό Συμβούλιο, ώστε να συζητήσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα. Υπήρξε μία εξέλιξη μετά την άφιξη των εγγράφων από τα Σκόπια, όμως δεν έχουμε κάτι νεότερο. Με τους ρυθμούς που κινείται η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν είμαι καθόλου σίγουρος για την εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης».

Πηγή: sport-fm.gr