Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ρωσία: Νέα παραίτηση γερουσιαστή

Ένας γερουσιαστής του κυβερνώντος κόμματος στην Ρωσία παραιτήθηκε σήμερα μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν στο Ίντερνετ, σύμφωνα με τις οποίες έχει στην κατοχή του... ακίνητα στο εξωτερικό, τα οποία δεν έχουν δηλωθεί. Πριν από έναν μήνα άλλος ένας κοινοβουλευτικός είχε παραιτηθεί μετά το ξέσπασμα παρόμοιου σκανδάλου.

Ο Βιτάλι Μάλκιν, γερουσιαστής του κόμματος Ενωμένη Ρωσία, ο οποίος εκπροσωπεί την Μπουριατία, στη Σιβηρία, στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω Βουλή), παραιτήθηκε, δήλωσε σήμερα ο Βάντιμ Τιουλπάνοφ, ο οποίος είναι επίσης γερουσιαστής.

Λίγο αργότερα ο Μάλκιν υπερασπίστηκε την αθωότητά του σε σύνοδο μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής που είναι αρμόδια για τον έλεγχο των εσόδων των μελών της άνω βουλής και καταδίκασε την εκστρατεία αυτή σπίλωσης του ονόματός του.

«Παραιτήθηκα μόνον επειδή οι επιθέσεις εναντίον μου στον Τύπο έφτασαν σε τέτοιο επίπεδο και απέκτησαν τέτοια συχνότητα που θέλω να αποφύγω αυτή η ευτελής εκστρατεία να κηλιδώσει το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και τα μέλη του», σημείωσε, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ-Τας.

Ο γερουσιαστής κατηγορήθηκε στα μέσα του μήνα από τον ιστολόγο και στέλεχος της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι ότι έχει στην κατοχή του ακίνητα στο εξωτερικό, τα οποία δεν έχουν δηλωθεί, και ότι έχει και δεύτερη υπηκοότητα, την ισραηλινή.

Ο Ναβάλνι, ο οποίος έγινε γνωστός από την εκστρατεία του κατά της διαφθοράς, είχε δημοσιεύσει στο ιστολόγιό του τα αντίγραφα μιας σειράς από έγγραφα τα οποία δείχνουν κυρίως ότι ο γερουσιαστής έχει αγοράσει στο Τορόντο, στον Καναδά, μια σειρά από ακίνητα. Σύμφωνα με άλλα έγγραφα, ο Μάλκιν έχει επίσης την ισραηλινή υπηκοότητα.

Μετά τις αποκαλύψεις αυτές, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στη συνέχεια στις εφημερίδες, ο γερουσιαστής αναγνώρισε ότι είχε πάρει την ισραηλινή υπηκοότητα το 2004, αλλά βεβαίωσε ότι την αποποιήθηκε το 2007.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που ο γερουσιαστής Μάλκιν παραιτήθηκε σήμερα», δήλωσε ο Ναβάλνι στον ραδιοσταθμό Ηχώ της Μόσχας.

Τον Φεβρουάριο, ένας βουλευτής της Ενωμένης Ρωσίας, ο Βλαντίμιρ Πέχτιν, επικεφαλής της επιτροπής ηθικής της Δούμα, είχε ήδη αναγκαστεί σε παραίτηση μετά την δημοσίευση από τον Ναβάλνι κάποιων φαξ που έδειχναν ότι είχε στην κατοχή του χωρίς να τα έχει δηλώσει δύο διαμερίσματα στο Μαϊάμι και ένα σπίτι συνολικού κόστους άνω των δύο εκατομμυρίων δολαρίων.

Έκτοτε έχουν πολλαπλασιαστεί οι αποκαλύψεις για άλλους πολιτικούς και υψηλόβαθμους αξιωματούχους που υποστηρίζουν τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
athina984.gr