Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες στη Σάμο - Βίντεο


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την περιοχή του Ηραίου ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους μετά τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση.

Περισσότερα από 50 υπόγεια πλημμύρισαν ενώ δύο...
αυτοκίνητα και ένα κοντέινερ παρασύρθηκαν στην θάλασσα.

Αλλά 15 τουλάχιστον υπέστησαν σοβαρές ζημιές ενώ και τα καΐκια που ήταν στη στεριά δεν γλίτωσαν από την μανία της φύσης όπως και μια μηχανή μεγάλου κυβισμού, η οποία βρέθηκε δεκάδες μέτρα μακριά με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλη ζημιά.

Τα ορμητικά νερά της βροχής παρέσυραν τόνους λάσπης στους κάθετους δρόμους του οικισμού κατακλύζοντας σπίτια και μαγαζιά.

Υπόγεια παρκινγκ γέμισαν νερά ενώ άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντικών κλιμακίων έδωσαν μάχη για να προχωρήσουν στην άντλησή τους. Οι κάτοικοι έκαναν λόγο για πρωτοφανή νεροποντή που όμοιά τους είχαν ζήσει το 1998 χωρίς όμως, τότε, να υπάρχουν ζημιές της ίδιας έκτασης.

Στον τόπο της καταστροφής βρέθηκε ο Δήμαρχος Σάμου Στέλιος Θάνος ο αναπληρωτής προϊστάμενος του γραφείου πολιτικής προστασίας Γιώργος Στάτζος οι αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Καρλοβασίτης , Δημήτρης Μηλλίγκος , ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Λύκος.