Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Εκλογές πριν από τον Σεπτέμβριο ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη Τσίπρα στο Λονδίνο. Ζητά διεξαγωγή εκλογών για να μεγιστοποιηθεί η πίεση της επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης

Η τριήμερη επίσημη επίσκεψη... του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Λονδίνο ολοκληρώθηκε το Σαββάτο μετά τις συναντήσεις του με την συνδικαλιστική ηγεσία της Μεγάλης Βρετανίας και αργότερα με τα στελέχη του Συνασπισμού Αντίστασης και της οργάνωσης Εκστρατεία Αλληλεγγύης για την Ελλάδα.

Η πρώτη του συνάντηση με την συνδικαλιστική ηγεσία της Βρετανίας, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Κογκρέσου Εργατικών Συνδικάτων. Εκεί συνομίλησε με την γενική γραμματέα του Κογκρέσου Εργατικών Συνδικάτων, Φράνσις Ο” Γκέιντι.

Η κα Ο” Γκέιντι μεταξύ άλλων εξέφρασε την αλληλεγγύη του βρετανικού συνδικαλιστικού κινήματος «προς τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ και του ελληνικού λαού να αντιμετωπίσουν την πολιτική λιτότητας που επιβάλλεται στην Ελλάδα», όπως είπε χαρακτηριστικά. Και οι δύο τους συμφώνησαν να έχουν στενότερη επαφή και συνεργασία στο μέλλον.

Αργότερα, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με στελέχη του Συνασπισμού Αντίστασης και της Εκστρατείας Αλληλεγγύης για την Ελλάδα. Οργανώσεις που συμμετέχουν συχνά σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, διαδηλώσεις και άλλου είδους κινητοποιήσεις κατά της λιτότητας.

Πολλές φορές, οι οργανώσεις αυτές έχουν εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς της Ελλάδα, προβάλλοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας εξαιτίας της κρίσης. Μαζί τους ο κ. Τσίπρας συζήτησε την κατάσταση στην χώρα μας αλλά και τις λύσεις που προτείνει το κόμμα του για τον τερματισμό της πολιτικής λιτότητας.

Συνάντηση με τον Τζόν Κράουντ

Χθες ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον υπεύθυνο για τον πολιτικό σχεδιασμό του Εργατικού κόμματος Τζον Κράουντ, Οι δύο άντρες συμφώνησαν ότι οι ευρωπαϊκές δυνάμεις της αριστεράς θα πρέπει να εργαστούν ενάντια στην λιτότητα γιατί όπως επεσήμανε ο κ. Τσίπρας στο συνομιλητή του, αν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί άμεσα και δεν σταματήσει η κρίση, θα επεκταθεί από την Ελλάδα στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.

Οι δύο πολιτικοί μίλησαν επίσης για το πρόβλημα του νέο-φασισμού, νέο-ναζισμού όπως το χαρακτήρισαν. Επεσήμαναν ότι είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τόσο η Ελλάδα όσο και η Βρετανία και όπως είπαν «θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από κοινού, με κοινές λύσεις.»

Στο ταξίδι του αυτό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτός των άλλων, έδωσε συνεντεύξεις στην εφημερίδα Guardian και το πρακτορείο Bloomberg.

Στο πρακτορείο Bloomberg υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνουν εκλογές στην Ελλάδα πριν από τις Γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου για να «μεγιστοποιηθεί η πίεση της επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης ». Η συνέντευξη στη εφημερίδα Guardian είναι προγραμματισμένη να δημοσιοποιηθεί στις αρχές της εβδομάδας.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου με το ταξίδι του κ. Τσίπρα στο Λονδίνο ολοκληρώνεται «ένας επιτυχημένος και άκρως αποδοτικός κύκλος» στην διεθνή πολιτική σκηνή, με ομιλίες και επαφές που στόχο είχαν τη διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος.

Στο τριήμερο αυτό ταξίδι είχε την ευκαιρία να δώσει δύο πολύ σημαντικές ομιλίες μια στο London School of Economics και η δεύτερη στο Friends Meeting House στο βόρειο δυτικό Λονδίνο. Στις ομιλίες του αυτές μεταξύ άλλων είπε:

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα αντιευρωπαϊκό κόμμα. Αντιθέτως είναι ένα κόμμα που πιστεύει στην Ευρώπη και στην ευρωπαϊκή ιδέα. Κατηγόρησε την κ. Μέρκελ και όσους επιβάλουν και εφαρμόζουν τις πολιτικές λιτότητας πως βάζουν σε κίνδυνο την συνοχή της Ε.Ε. «Η λιτότητα δεν είναι το μέσο για την έξοδο από την κρίση αλλά ο στόχος αυτών που την επιβάλουν. Αν δεν υπήρχε η κρίση θα την είχαν εφεύρει για να κάνουν πράξη τα σχέδια τους», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υποστήριξε πως όταν γίνει κυβέρνηση θα παγώσει τις μειώσεις στους μισθούς και σταδιακά θα αποκαταστήσει το βασικό μισθό στα επίπεδα προ μνημονίου.

“Άσκησε κριτική στο τραπεζικό σύστημα λέγοντας ότι «δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών αλλά του κεφαλαίου». Τόνισε ότι στόχος του είναι οι τράπεζες να τεθούν «υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο». Ενώ παράλληλα υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει το αφορολόγητο των εφοπλιστών.

Τέλος στην ερώτηση ευρώ, ή δραχμή, είπε ότι «αυτό δεν είναι ένα πραγματικό δίλημμα », καθώς όπως επεσήμανε «δεν είμαστε τόσο ηλίθιοι να χάσουμε ένα τόσο ισχυρό εργαλείο διαπραγμάτευσης».