Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Για γερμανική εκδικητική μανία κατά Κύπρου μιλά ο Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «πρέπει όλοι μαζί να υψώσουμε μια δημοκρατική ασπίδα προστασίας των λαών από την εγκληματική στρατηγική της κ. Μέρκελ

Σε σκληρή δήλωση για την... απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «εκδικητική μανία της γερμανικής ηγεσίας απέναντι στον κυπριακό λαό».

«Το κούρεμα καταθέσεων είναι ανεπίτρεπτο, απειλεί τη σταθερότητα της Ευρώπης και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφαρμοστεί για την Κύπρο, ούτε βέβαια να αποτελέσει δεδικασμένο για άλλες περιπτώσεις» υπογράμμισε.

Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι «πρέπει όλοι μαζί να υψώσουμε μια δημοκρατική ασπίδα προστασίας των λαών από την εγκληματική στρατηγική της κ. Μέρκελ. Ο κ. Σαμαράς οφείλει τώρα και χωρίς μισόλογα να εξηγήσει αν έχει και ο ίδιος συμφωνήσει στο έγκλημα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει επίσης ότι «στον αντίποδα αυτής της εγκληματικής απόφασης, πρέπει άμεσα να διοργανωθεί ειδική διάσκεψη για τα χρέη των ευρωπαϊκών χωρών που θα δώσει λύση στα πρότυπα της διάσκεψης του Λονδίνου, το 1953, που διέγραψε το 60 τοις εκατό των γερμανικών χρεών».

Επίσης τονίζει ότι «η Ευρώπη πρέπει να αποδείξει ότι έχει ιστορική μνήμη και η Γερμανία συναίσθηση των ιστορικών ευθυνών που αναλαμβάνει».

Πηγή: voria.gr