Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

«Οι τίτλοι ιδιοκτησίας των Σλάβων Μακεδονίας επιστρέφουν στην Ελλάδα»

Περίπου 8 χιλιάδες τίτλοι ιδιοκτησίας Σλάβων από την Μακεδονία επεστράφησαν από το Στρασβούργο στα πρωτοβάθμια δικαστήρια στην Ελλάδα.

Ο Τάσκο Γιοβάνοφ- Taško Jovanov - (Ташко Јованов), πρόεδρος του συλλόγου... «Μακεδών»- «Makedon», σήμερα στην επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες κατά την έξοδό τους από τη «Μακεδονία του Αιγαίου» στον καθεδρικό ναό του «Αγίου Νικολάου» στην πόλη Στιπ, δήλωσε ότι το Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, έδωσε εντολή οι τίτλοι των ιδιοκτησιών να επιστραφούν στα ελληνικά δικαστήρια.

«Αν μέσα στους επόμενους δύο ή τρεις μήνες δεν λάβουμε θετική απάντηση από τα πρωτοβάθμια δικαστήρια του « Αιγαιακού τμήματος της Μακεδονίας» στην Ελλάδα, θα πάμε στα δευτεροβάθμια δικαστήρια του «Αιγαιακού τμήματος της Μακεδονίας».

Και αν έχουμε από εκεί αρνητική απάντηση θα πάμε κατ’ ευθείαν στο Στρασβούργο, δήλωσε ο Γιοβάνοφ. Σημείωσε ακόμη ότι αν βρεθεί λύση στην διαφωνία του ονόματος μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας καθώς και στο «μακεδονικό ζήτημα», θα απλουστευθεί η διαδικασία με τους τίτλους ιδιοκτησίας ως προς την επίλυσή τους.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου «Μακεδονία του Αιγαίου», Γιοράντν Τούνεφ- Joradn Tunev, ο σκοπός μας σήμερα είναι η διατήρηση της παράδοσης για να θυμόμαστε και να τιμάμε τη μνήμη των αγαπημένων προσώπων που ήταν θύματα της φυγής, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

ΑΠΟΔΟΣΗ: Βαλκανικό περισκόπιο


Read more: http://www.newsbomb.gr/