Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Άρτα: Αποχυμωτές στα σχολεία

Ιδιαίτερα αξιόλογη και σημαντική είναι η πρωτοβουλία που ανέλαβε η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας με στόχο να μυήσει τους μαθητές στην υγιεινή διατροφή και παράλληλα να προωθήσει τα τοπικά προϊόντα.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο πρόγραμμα το οποίο.... θα μπορούσε να λειτουργήσει πιλοτικά σε όλη τη χώρα, αρκεί βέβαια να ξεπεραστούν ορισμένα γραφειοκρατικά εμπόδια. Οι αγκυλώσεις άλλωστε του ίδιου του δημοσίου αποτελούν συνήθως τροχοπέδη σε κάθε πρωτοβουλία που ξεπερνά το ίδιο το δημόσιο. Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας λοιπόν έχει προχωρήσει τη διαδικασία για την προμήθεια μηχανημάτων φρέσκου χυμού με σκοπό να τοποθετηθούν σε σχολεία της περιοχής.

Όπως είπε στο Epiruspost.gr ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, σε πρώτη φάση τα μηχανήματα θα τοποθετηθούν σε έναν συγκεκριμένο αριθμό σχολείων –περίπου δέκα- με στόχο η πρωτοβουλία αυτή να καλύψει στη συνέχεια μεγαλύτερο αριθμό. Ήδη η Περιφερειακή Ενότητα έχει έρθει σε συμφωνία με παραγωγούς της περιοχής ώστε να παρέχουν δωρεάν στα σχολεία τα φρούτα.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι πολύ σύντομα οι μαθητές της Άρτας θα είχαν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν φυσικό χυμό στο σχολείο τους, ήρθε το εμπόδιο. Τα εντελόμενα δεν εγκρίνουν τη δαπάνη για την αγορά των αποχυμωτών.

Μήπως κάποιοι θα πρέπει να δουν το θέμα πιο σοβαρά και έτσι όπως πραγματικά του αξίζει;





Πηγή: pamepreveza.gr