Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ενημέρωση των δήμων για τις υποχρεώσεις του συμφώνου δημάρχων στην Περιφέρεια

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό έργο «Energy for Mayors» και έχει αναλάβει το ρόλο του Συντονιστή του Συμφώνου των Δημάρχων

Συνάντηση με στόχο την ενημέρωση των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με τις υποχρεώσεις και τις... διαδικασίες του Συμφώνου των Δημάρχων πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο ευρωπαϊκό έργο για την αειφόρο ενέργεια «Energy for Mayors».

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας,Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας, Νέων Τεχνολογιών και Καινοτομίας Τζελίνα Μακραντωνάκη και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος στον τομέα Βιομηχανίας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Ορυκτού Πλούτου της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Θάνος, καθώς και Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας που συμμετέχουν ή ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει οργανωμένα και δυναμικά στο έργο “Energy For Mayors” και έχει αναλάβει τον ρόλο του συντονιστή του Συμφώνου των Δημάρχων, παρέχοντας καθοδήγηση και τεχνική υποστήριξη στους Δήμους της περιοχής μας. Υποστηρίζουμε ήδη πιλοτικά επτά Δήμους για τη συμμετοχή τους στο σύμφωνο», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έκανε ξεχωριστή αναφορά στην πορεία υλοποίησης του έργου στους επτά Δήμους που υποστηρίζει η ΠΚΜ (Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Δέλτα, Θερμαϊκού, Θεσσαλονίκης, Λαγκαδά, Χαλκηδόνας και Κορδελιού-Ευόσμου), οι οποίοι με την υποστήριξη της ΠΚΜ οργάνωσαν επτά τοπικά forum για την ενέργεια, με στόχο να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των τοπικών φορέων, να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία και να διασφαλιστεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση και συνεργασία στην εκπόνηση του Σχεδίου Δράσης για τη Αειφόρο Ενέργεια. «Στόχος μας είναι μέσα και από τη σημερινή, ενημερωτική συνάντηση να αποτυπωθούν ξεκάθαρα τα μεγάλα και πολλαπλά οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι Δήμοι, συμμετέχοντας στο Σύμφωνο των Δημάρχων, καθώς τα οφέλη αυτά θα προκύψουν τόσο για τους ίδιους τους αυτοδιοικητικούς φορείς, όσο κυρίως για τους δημότες και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία», σημείωσε με έμφαση ο κ. Τζιτζικώστας. 

«Πρέπει εμείς, οι οργανωμένοι θεσμικοί φορείς, να κάνουμε τα επόμενα μεγάλα βήματα, να δώσουμε το παράδειγμα, στα θέματα αυτά. Εξάλλου, προτεραιότητά μας είναι να βελτιώσουμε και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής για τους συμπολίτες μας, για τη νέα γενιά, για όλους μας», κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό έργο «Energy for Mayors» και έχει αναλάβει το ρόλο του Συντονιστή του Συμφώνου των Δημάρχων, ενημερώνοντας και υποστηρίζοντας τους Δήμους της γεωγραφικής της επικράτειας που θα ήθελαν να συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου και τη χρήση καθαρότερης ενέργειας μέσω της σύνταξης Σχεδίων Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ). 

Πηγή: voria.gr