Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

«Όχι στην αδίστακτη επέλαση των μηχανισμών που διευθύνει η Γερμανία»

Τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο συνεχάρη ο Μανώλης Γλέζος για την απόφασή του να θέσει την περιουσία της Κυπριακής Εκκλησίας στη διάθεση του κράτους και επικρότησε την απόρριψη από την κυπριακή βουλή του κουρέματος καταθέσεων.

«Στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο ο ελληνικός λαός.... ήταν ο πρώτος που είπε το ΟΧΙ στην επέλαση των Γερμανών στην Ευρώπη. Σήμερα ο ελληνικός κυπριακός λαός υψώνει ένα ακόμη ΟΧΙ απέναντι στην αδίστακτη επέλαση των απρόσωπων οικονομικών μηχανισμών που διευθύνει η Γερμανία», αναφέρει χαρακτηριστικά σε γραπτή του δήλωση.

Ο κ. Γλέζος υπενθυμίζει ακόμη πως «ο Χρύσανθος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος το 1941, αρνήθηκε να ορκίσει τη δωσιλογική κυβέρνηση και να χοροστατήσει σε δοξολογία, απαντώντας στον Γερμανό διοικητή της Αθήνας ότι η Εκκλησία μας κάνει δοξολογίες για την απελευθέρωση των λαών και όχι για τη σκλαβιά τους».