Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Νεκρή χελώνα καρέτα-καρέτα στη νότια Κρήτη

Μια νεκρή χελώνα καρέτα-καρέτα βρέθηκε την Καθαρή Δευτέρα 18 Μαρτίου στη λίμνη της Καταλύκης στον Κόκκινο Πύργο Τυμπακίου (Νότια Κρήτη), με ίχνη από αγκίστρι. Κοντά στη χελώνα βρισκόταν ένα λαγουδόψαρο.

Την αυτοψία διενήργησε ....
το τοπικό Λιμεναρχείο σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο. Αρχέλων.

Όπως επισημαίνει ο συντονιστής της οργάνωσης ΦΟΙΝΙΞ εφαρμογών βιώσιμης ανάπτυξης Δημήτρης Ψαρράς, η αυτοψία δείχνει ότι η χελώνα και το ψάρι πιάστηκαν από δίχτυα ψαρέματος, πέθαναν μέσα σε αυτά και στη συνέχεια πετάχτηκαν από τους αλιείς.

«Διερωτώμαι τι θα συμβεί και πόσοι άνθρωποι θα κλαίνε ότι έχουν μείνει άνεργοι τη μέρα που θα μηδενίσουν τα αποθέματα ψαριών στη θάλασσα από την υπεραλίευση αλλά και από το αποτέλεσμα της καταστροφής της βιοποικιλότητας της που θα εντείνει τον αφανισμό των ψαριών», σχολιάζει ο κ. Ψαρράς και προσθέτει:

«Θα καταλάβουμε ακόμη μια φορά ότι πάλι δεν σχεδιάσαμε, ότι πάλι είμαστε απροετοίμαστοι και θα επιμένουμε ότι φταίνε οι άλλοι και ποτέ εμείς……..και μετά θα εισάγουμε και ψάρια για να φάμε. Καλή μας συνέχεια».

agronews.gr Πηγή: flashnews.gr