Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Οι τρεις επιλογές των Ρώσων στην κυβέρνηση Αναστασιάδη

Οι Ρώσοι αφού διαπίστωσαν πως η κυβέρνηση Αναστασιάδη παίζει με τα δικά τους λεφτά, αποφάσισαν και πήγαν στην Κύπρο από το Σάββατο προσφέροντας τρεις επιλογές στην κυβέρνηση Αναστασιάδη:

Η πρώτη επιλογή ήταν.... οι βαλίτσες με το χρήμα, για να κινήσουν την κρατική μηχανή, αφού είναι γνωστή η τάση των πολιτικών να παίρνουν δωράκια για να μπορούν να κάνουν δεξιώσεις και άλλα σχετικά…
Η δεύτερη επιλογή ήταν οι δικηγόροι, για να τους θυμίσουν πως θα πληρώσουν σε προσωπικό επίπεδο και θα μείνουν στην ψάθα κυριολεκτικά, αλλά και για να κάνουν κάποια deals σε περίπτωση που ο Αναστασιάδης ήθελε να δώσει κάποια Τράπεζα στους Ρώσους ή κάποιο οικόπεδο ως υποθήκη για άμεση αποπληρωμή ολόκληρου του χρέους της Κύπρου.
Η τρίτη επιλογή ήταν οι μπράβοι, για να στείλουν το μήνυμα πως κάποιος, κάπου, κάποτε, σήμερα, αύριο ή μεθαύριο θα φροντίσει να απαλλάξει τον Κυπριακό Ελληνισμό από τους ολίγιστους πολιτικούς του. Εξάλλου, είναι γνωστό πως όποιος (ανά τον κόσμο) τα βάζει με την ρωσική μαφία, το μόνο στο οποίο μπορεί να ελπίζει είναι να μετακομίσει σε άλλο πλανήτη…

Τρεις πολύ καλές, πλουσιοπάροχες -για την περίσταση- επιλογές, αν και θα μπορούσαν οι Ρώσοι να θέσουν μόνο είναι μόνο μία: «Καθίστε καλά, γιατί δεν θα βρίσκουν ούτε την στάχτη σας…»
Τελικά, ήρθαν τα 36 όχι και τα 19 λευκά, για να ταράξουν την ισχύ της Γερμανίας (το να μιλάμε για ευρωζώνη είναι περιττό), να τοποθετήσουν πολύ γερά στο παιχνίδι την Μόσχα και να αναδιατάξουν πολλές σχέσεις και δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή. Το «δύσκολο» μέρος για την Κύπρο αυτή τη στιγμή είναι το να δεχθεί την άμεση ρωσική βοήθεια, ό,που αυτή χρειαστεί, και κυρίως σε επίπεδο βασικών αναγκών επιβίωσης της χώρας. Εάν ο Πούτιν κινηθεί άμεσα (με διαβήματα προς Τουρκία και άλλους πρόθυμους που θα ήθελαν να κινηθούν κατά της Κύπρου, αλλά και με μετακίνηση ρωσικών στρατιωτικών μονάδων), τότε η Γερμανία θα πληρώσει την υπεροψία της απέναντι στην Μόσχα, την οποία όχι μόνο υποτίμησε, αλλά θέλησε και να την πλήξει σε πολλά επίπεδα ταυτόχρονα.



Η Κύπρος μίλησε, έδωσε μία Ελληνική (και απολύτως λογική) απάντηση και αυτομάτως πέρασε στην Αθήνα και στον Αντώνη Σαμαρά την ευθύνη μίας πάρα πολύ σοβαρής απόφασης: θα σταθεί (έμπρακτα) η Ελλάδα στο πλευρό της Κύπρου ή θα την εγκαταλείψει; 

Αναγνώστης


ΥΓ: Τελευταία είδηση και είναι διασταυρωμένη. Η Ρωσία βάζει το θέμα της ναυτικής βάσης στην Κύπρο μέσα στην προτεινόμενη λύση, ΣΕ ΑΝΩΤΑΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
Η εξέλιξη αυτή προκαλεί την οργή του Βερολίνου που μιλά για “επικίνδυνη κατάσταση για την Κύπρο”. internet advertising