Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Λευκός καπνός στο Βατικανό-Εξελέγη ο νέος Πάπας

Λευκός είναι ο καπνός που βγήκε από την καμινάδα της Καπέλα Σιστίνα στο Βατικανό, μετά το πέρας των δυο απογευματινών ψηφοφοριών. 

Αυτό σημαίνει ότι οι 115 καρδινάλιοi-εκλέκτορες που βρίσκονται από χθες στο διάσημο παρεκκλήσι, κατέληξαν στο πρόσωπο που θα γίνει ο επόμενος Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Μετά από... πέντε ψηφοφορίες, μια χθες το βράδυ και τέσσερις σήμερα- δυο το πρωί και δυο το απόγευμα- εξελέγη απόψε ο νέος Πάπας. Λίγο μετά τις 19.00 (20.00 ώρα Ελλάδας) βγήκε λευκός καπνός από την καμινάδα της Καπέλα Σιστίνα και οι καμπάνες της βασιλικής του Αγίου Πέτρου χτύπησαν χαρμόσυνα.

Οι πιστοί που ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, περιμένοντας υπομονετικά υπό βροχή, ξέσπασαν σε φωνές και χειροκροτήματα, κουνώντας σημαίες από διάφορες χώρες και πλακάτ με συνθήματα. Σε λίγο θα γίνει γνωστό το όνομα του Πάπα και θα ακουστεί το πολυπόθητο «Habemus Papam» (Έχουμε Πάπα).

Την ανακοίνωση θα κάνει ο καρδινάλιος Tauran. Το 2005 είχαν περάσει περίπου 45 λεπτά από το λευκό σινιάλο, μέχρι την ανακοίνωση του ονόματος του Γιόζεφ Ράτσινγκερ (Βενέδικτου του 16ου).