Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

ΝΥΤ: «Η Κύπρος θα πληρώσει τις αμαρτίες της»

Με συνεχείς ανταποκρίσεις από τη Λευκωσία τα διεθνή μέσα ενημέρωσης παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο. 

Ο Κύπριος πρόεδρος έφτασε στις Βρυξέλλες για....
τις κρίσιμες συζητήσεις, είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στην βρετανική εφημερίδα Guardian η οποία σχολιάζει ότι από τις σημερινές διαπραγματεύσεις θα κριθεί αν η Κύπρος θα είναι η πρώτη χώρα που θα βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Κύπρος αρνείται να μάθει από τα λάθη της» γράφουν οι New York Times, τονίζοντας ότι η χώρα «θα πληρώσει ακριβά τις αμαρτίες της».

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, οι Κύπριοι πάντα υπερεκτιμούσαν τη διαπραγματευτική τους θέση. 

«Τα τελευταία χρόνια, το πρώτο μεγάλο λάθος τους ήταν ότι το 2004 απέρριψαν το σχέδιο του ΟΗΕ για την ενοποίηση νησί τους. Αυτό εκνεύρισε τους Ευρωπαίους εταίρους και έβαλε την Κύπρο σε μια αδύναμη στρατηγική θέση, αφήνοντας μια ουλή σε όλο το νησί» υποστηρίζει ο αρθρογράφος των New York Times.

Μάλιστα, όπως αναφέρει, η «τελευταία κομμουνιστική κυβέρνηση ήταν εξίσου εγκληματική» καθώς απέτυχε να λάβει μέτρα όταν η κρίση έπληξε την Ελλάδα.

«Αν ήταν πρόθυμοι για την αναδιάρθρωση των τραπεζών, η κυπριακή οικονομία θα είναι πλέον πιο υγιής. Επίσης, θα ήταν πιο εύκολο για την Κύπρο να κάνει μια συμφωνία με τη Γερμανία τότε παρά τώρα έπειτα από τώρα που η Άνγκελα Μέρκελ απέχει λίγους μήνες από τις εκλογές» προσθέτει.

Την ιδια ώρα, το αμερικανικό δίκτυο CNN φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του δημοσκόπηση, μέσα από την οποία καλεί τους αναγνώστες να ψηφίσουν, εάν θα επισκέπτονταν την Κύπρο ως τουριστικό προορισμό. Η πλειοψηφία των απαντήσεων είναι αρνητική.

Προς αναζήτηση συμφωνίας την τελευταία στιγμή για να αποφύγει την κατάρρευση είναι η Κύπρος, σύμφωνα με τοReuters.

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρεται στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου της κυπριακής κυβέρνησης, Χρίστου Στυλιανίδη, ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι σε πολύ κρίσιμο σημείο και στο δύσκολο έργο που έχει σήμερα ο Νίκος Ανασύσταδης στις Βρυξέλλες.

«Η Eυρωζώνη προσφέρει στην Κύπρο την έξοδο από το ευρώ» είναι ο τίτλος της βρετανικής Telegraph.

Στο σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας αναφέρεται ότι αν οι Κύπριου δεν δεχτούν τα αιτήματα της ΕΕ και του ΔΝΤ, είναι πολύ πιθανό να βγουν από το κοινό νόμισμα.

«Αν η Κύπρος δεν συμφωνήσει θα αντιμετωπίσει την οικονομική κατάρρευση την Τρίτη και μπορεί να είναι η πρώτη χώρα στην Ευρωζώνη που θα βγει εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ» γράφει η Telegraph.
πηγη