Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ντάουνερ: Πρώτα το μνημόνιο και μετά η επίλυση του Κυπριακού

Θα δοθεί στον ΟΗΕ το χρονικό περιθώριο ώστε να γίνει μία καλή προετοιμασία για επανεκκίνηση της διαδικασίας στο Κυπριακό, σημείωσε ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ.

Την εκτίμησή του ότι πρώτα πρέπει ...να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις της τρόικας με την κυπριακή κυβέρνηση και μετά να ξεκινήσει η διαδικασία για την επίλυση του Κυπριακού εξέφρασε ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ, ΑλεξάντερΝτάουνερ, ο οποίος είχε την πρώτη του συνάντηση με τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Πρώτα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις της κυπριακής κυβέρνησης με την τρόικα, καθώς αυτό θα δώσει στον ΟΗΕ το χρονικό περιθώριο ώστε να γίνει μία καλή προετοιμασία για επανεκκίνηση της διαδικασίας στο Κυπριακό, τόνισε ο κ. Ντάουνερ.

«Είναι κατανοητό για τα Ηνωμένα Έθνη, ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης έχει να αντιμετωπίσει σε σύντομο χρονικό διάστημα τεράστιες οικονομικές προκλήσεις. Άποψή μας είναι ότι οι Κύπριοι πρέπει να ολοκληρώσουν τώρα τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, γεγονός που δίνει στα Ηνωμένα Έθνη τον χρόνο να κάνουν μια καλή προετοιμασία για επανεκκίνηση της διαδικασίας στο Κυπριακό», υπογράμμισε.

Ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ σημείωσε ότι ο Κύπριος πρόεδρος έχει εκφράσει τη δέσμευσή του για λύση του Κυπριακού και τα Ηνωμένα Έθνη θα κάνουν ό,τι μπορούν για να τον βοηθήσουν.

Επίσης, ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ότι σήμερα δεν έδωσε έγγραφο στον κ. Αναστασιάδη, ούτε καν την κωδικοποίηση των συγκλίσεων που επιτεύχθηκαν επί προεδρίας Δημήτρη Χριστόφια.

«Αν όμως επιθυμεί τα Ηνωμένα Έθνη θα είναι ευτυχή να του δώσουν έγγραφο με τις συγκλίσεις αυτές», πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο Κύπριος πρόεδρος δέχθηκε τον πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λευκωσία, Τζον Κόνιγκ, ο οποίος μετά τη συνάντησή τους δήλωσε:

«Ήταν χαρά μου να επισκεφθώ τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και να τον συγχαρώ για την εκλογή του».

«Η Ουάσιγκτον ενδιαφέρεται πάρα πολύ για την ανάπτυξη της συνεργασίας μας και όπως ο πρόεδρος Αναστασιάδης κατέστησε σαφές, είναι δεσμευμένος στην ενδυνάμωση της σχέσης μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ και στο να εδραιώσει την Κύπρο πιο σταθερά στο φάσμα των σημαντικών υπερατλαντικών σχέσεων» πρόσθεσε ο κ. Κόνιγκ.

«Αυτό είναι κάτι που χαιρετίζουμε και προσβλέπουμε στην ανάπτυξη αυτών των σχέσεων, σε στενή συνεργασία με τον ίδιο και την κυβέρνησή του τα επόμενα χρόνια», κατέληξε ο Αμερικανός πρεσβευτής.

Πηγή: voria.gr