Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1968 ο πληθωρισμός

Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1968 υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο καθώς διαμορφώθηκε στο 0,1%, από 0,2% που είχε καταγραφεί τον Ιανουάριο, παραμένοντας πάντως σε θετικό έδαφος καθώς οι τιμές εξακολουθούν να αντιστέκονται, παρά τη μεγάλη κρίση που «σαρώνει» την αγορά εδώ και ...
τρία χρόνια.

Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2013 ο πληθωρισμός μειώθηκε 1,6%. Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2012 καταγράφεται οριακή αύξηση 0,1%, η οποία προήλθε κυρίως από την αύξηση 9% στην κατηγορία στέγασης (λόγω της ανόδου της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και του ηλεκτρισμού), την αύξηση των τιμών κατά 1,7% στην κατηγορία ένδυσης και υπόδησης και την άνοδο των τιμών κατά 1% στις τιμές των αλκοολούχων ποτών και τσιγάρων (κυρίως εξαιτίας της αύξησης στις τιμές των τσιγάρων).

Ειδικότερα, η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης αυξήθηκε κατά 31,3%, στα εισιτήρια των αεροπλάνων κατά 32,1%, στον ηλεκτρισμό κατά 12,3%. Ανατιμήσεις καταγράφηκαν και σε ορισμένα βασικά είδη διατροφής όπως οι πατάτες κατά 25% και το κρέας κατά 1,6%.

Πτώση τιμών σημειώθηκε μεταξύ άλλων στις τιμές των φαρμάκων κατά 14,6% και στις οικιακές υπηρεσίες κατά 7,3%.
πηγη