Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Αγνοούνται 12 οικονομικοί μετανάστες – Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες 15 άτομα που προσπάθησαν να έρθουν στην Ελλάδα με βάρκα ναυάγησαν

Συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Χίο και Μυτιλήνη για τον εντοπισμό 12 αγνοουμένων οικονομικών μεταναστών.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του LesvosNews.gr μετά τον εντοπισμό των τριών πτωμάτων που ξέβρασε η θάλασσα στις.... δυτικές ακτές της Λέσβου οικονομικοί μετανάστες που βρίσκονται στο νησί μας προσήλθαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και δήλωσαν την εξαφάνιση συγγενών τους που επρόκειτο να έρθουν από την Τουρκία.

Οι συγγενείς των αγνοουμένων δήλωσαν ότι μιλούσαν με τους ανθρώπους τους στα κινητά τους και ξεκίνησαν από το Δικελί με προορισμό τη Χίο.

Από κάποια στιγμή όμως και μετά έχασαν την επικοινωνία τους.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους στη βάρκα επέβαιναν 15 συνολικά άτομα.

Αν υποθέσουμε ότι οι τρεις σοροί που βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες ανήκουν στους επιβαίνοντες της βάρκας τότε αγνοούνται 12 ακόμα άτομα που είχαν επιβιβασθεί σ” αυτή.

Να σημειώσουμε ότι τη συγκεκριμένη ημέρα στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου επικρατούσαν ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

«Χθες (16-03-2013) το απόγευμα δηλώθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, η εξαφάνιση -8- υπηκόων Συρίας, από συγγενικά τους πρόσωπα, ως εξής:

o Δύο (2) ανδρών ηλικίας 22 και 41 ετών και μίας (1) γυναίκας ηλικίας 33 ετών o Ενός (1) ανήλικου ηλικίας 14 ετών και μίας (1) ανήλικης ηλικίας 17 ετών o Τριών (3) παιδιών (2 κορίτσια και 1 αγόρι) ηλικίας 6, 6 και 3 ετών Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι, τα παραπάνω 8 άτομα, απογευματινές ώρες της 06-03-2013, επιβιβάστηκαν σε βάρκα και απέπλευσαν από τουρκικές ακτές με προορισμό τη Λέσβο. Έκτοτε αγνοείται η τύχη τους. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.»Πηγή: lesvosnews.gr