Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Έγινε κολλητός με έναν ρινόκερο! Δείτε εδώ (6) έξη φωτογραφίες



Λένε ότι τα σκυλιά είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, αλλά αυτό δεν ισχύει για τον Lyndsay Hunt, ο οποίος είναι ο «κολλητός» φίλος ενός μαύρου ρινόκερου, ονόματι Mokwena.

Ο κτηνοτρόφος βουβαλιών ανακάλυψε τον τραυματισμένο ρινόκερο, ύστερα από ...... μια σκληρή μάχη με έναν ταύρο, στο Κέιπ Τάουν. Ο Lyndsay Hunt ανέθρεψε το ζώο και ο Mokwena εμπιστεύτηκε τόσο πολύ το νέο του φίλο, που τον άφησε να ανέβει στη πλάτη του.

Λίγο καιρό αργότερα, ο ρινόκερος άκουγε πλέον στο όνομα του και θεωρούσε τον Lyndsay μέλος της οικογένειας του. Οι δύο φίλοι κοιμόντουσαν ακόμα και μαζί, ο ένας δίπλα στον άλλον το βράδυ.

Ωστόσο, ο ρινόκερος έχει εξαφανιστεί και ο Lyndsay προσπαθεί να τον εντοπίσει.

«Ο Mokwena τραυματίστηκε από έναν ταύρο όταν ήταν μόλις δύο ετών και τον έφερα στη αγρόκτημα μου για να τον βοηθήσω. Όταν πήγα να τον επισκεφθώ με δέχτηκε αμέσως και με πήρε ο ύπνος δίπλα του. Με ξύπνησε, γλείφοντας το χέρι μου. Είχαμε αναπτύξει μια τέλεια σχέση και επί τρεις μήνες κοιμόταν στο αγρόκτημα μου. Ήταν πολύ στοργικό ζώο», αναφέρει ο κτηνοτρόφος.

«Δεν με θεωρούσε ρινόκερο, αλλά ένα μη-απειλητικό διαφορετικό είδος. Ήταν μόνο παιχνιδιάρης και δεν ήταν καθόλου απειλητικός. Συχνά με κυνηγούσε και όταν με πλησίαζε ξάπλωνε δίπλα μου», συνεχίζει.

Έχει περάσει ένας χρόνος από τη τελευταία φορά που ο Lyndsay είδε τον ρινόκερο και ανησυχεί. Ο Mokwena είναι σήμερα 12 ετών και ο κτηνοτρόφος ελπίζει να τον βρει για να τον βοηθήσει να ζευγαρώσει. Ωστόσο, το ζευγάρωμα του μαύρου ρινόκερου δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς ένα θηλυκό του είδους κοστίζει μέχρι και 150 χιλιάδες λίρες.